Information for people from Sweden

For everything that is related to Lyme and/or Lymeland, but doesn't fit in the other forums. Speak your mind, connect, ask help, etc.
X-member
Posts: 3243
Joined: Mon 30 Jul 2007 18:18

Re: Information for people from Sweden

Post by X-member » Thu 27 Dec 2018 0:49

Ibland tror jag faktiskt att personerna som skriver informationen inte ens förstår hur himla dumt dom skriver.

Borrelia

(Informationen på denna sida är hämtad från 1177 som totalvägrar att ändra på dumheterna trots mina upprepade (!!) tillsägelser.)

https://www.apoteksgruppen.se/radgivnin ... /borrelia/

Först så skriver dom följande:
Det finns inget vetenskapligt stöd för att själva borreliainfektionen skulle kunna bli kronisk.
Och sedan bara några rader senare så skriver dom följande:
Borreliabakterien kan i ovanliga fall orsaka en kronisk hudinflammation, som kallas akrodermatit.
Dvs, först skriver dom alltså att en borreliainfektion inte kan bli kronisk, dvs långvarig. Och sedan skriver dom att en borreliainfektion kan bli kronisk, dvs långvarig. :bonk:

X-member
Posts: 3243
Joined: Mon 30 Jul 2007 18:18

Re: Information for people from Sweden

Post by X-member » Mon 7 Jan 2019 23:06

Fästingburna sjukdomen babesios ökar

https://www.forskning.se/2019/01/07/fas ... omen-okar/

Två klipp:
Babesia är mycket vanligare än vi tidigare trodde och vi tror att det bör vara flera tusen fall varje år i Sverige som blir smittade. Men eftersom symptomen är så vaga och sjukvårdspersonal inte vet vad de ska titta efter, så är sjukdomen underdiagnostiserad, säger Kristina Persson, forskare och docent i parasitologi vid Lunds universitet, och överläkare vid Labmedicin, Region Skåne.
Trots att man är symptomfri, kan enstaka parasiter finnas kvar i blodet långt efter det att primärinfektionen försvunnit. Om personen är blodgivare kan dessa parasiter då överföras i blodtransfusionen och orsaka sjukdom hos mottagaren.

X-member
Posts: 3243
Joined: Mon 30 Jul 2007 18:18

Re: Information for people from Sweden

Post by X-member » Mon 28 Jan 2019 16:12

Angelica Johannson gave testimony on Congenital Lyme to the UN Special Rapporteur for Health Human Rights

https://www.linkedin.com/pulse/angelica ... he-thayer/

Min egna kommentar: Hoppas nu bara att den svenska mamman kan bevisa att hon själv verkligen led av borrelios under graviditeten, samt att barnet (barnen?) bevisligen led av medfödd borrelios för annars kan detta nog (bland annat) dyka upp i barnläkaren Mats Reimers blogg på Dagens Medicin.

Och om det dessutom framkommer att kvinnans (dvs, mammans) och/eller familjemedlemmarnas båda läkare (som har diagnosticerat och behandlat dom) har blivit av med läkarlegitimationen båda två, så lär nog även utländska "kritiker" reagera.

Fast det är ju förstås möjligt att kvinnan (dvs, mamman) inte ens har nämnt något om sig själv och familjemedlemmarna i detta tal?

X-member
Posts: 3243
Joined: Mon 30 Jul 2007 18:18

Re: Information for people from Sweden

Post by X-member » Thu 31 Jan 2019 14:14

Inbjudan till Translationellt forskningsseminarium om Borreliainfektioner – tillämpning av epidemiologi och immunologiska markörer i klinisk diagnostik

https://www.sls.se/om-oss/aktuellt/kale ... rium-2019/

https://sv-se.invajo.com/event/svenskal ... narium2019

Ett klipp:
Välkommen till Translationellt forskningsseminarium om Borreliainfektioner – tillämpning av epidemiologi och immunologiska markörer i klinisk diagnostik som arrangeras den 26 mars, kl. 13-17 med efterföljande mingel på Svenska Läkaresällskapet.

Mål: Symposiet har som främsta mål att uppmuntra till en translationell diskussion inom diagnostik av borreliainfektioner.

Målgrupp: Seminariet riktar sig till kliniska och prekliniska forskare, läkare och andra intresserade av området.

Organiseras av: Anna J Henningsson, mottagare av Svenska Läkaresällskapets Translationella pris 2018, i samarbete med Läkaresällskapets Forskningsdelegation.


Anmälan senast den 21 mars!
Dagen avslutas med mingel.

X-member
Posts: 3243
Joined: Mon 30 Jul 2007 18:18

Re: Information for people from Sweden

Post by X-member » Thu 7 Feb 2019 19:15

Borrelia- och TBE-föreningen sprider (bland annat) följande på sin hemsida och nu även på facebook:
Det finns en ovilja hos de flesta primärvårdsläkare att ha borreliadrabbade som patienter, dels för att det är en i Sverige kontroversiell sjukdom men också därför att patienterna är resurskrävande p.g.a. den komplicerade symtombilden, och därmed inte lönsamma.
Min egna kommentar: Detta är ren och skär lögn! Borrelios är inte en kontroversiell sjukdom i Sverige.

Men talar man om personer med misstänkt eller konstaterad behandlingssvikt så tror jag att primärvårdsläkarna helst inte vill ha dessa personer som patienter.

X-member
Posts: 3243
Joined: Mon 30 Jul 2007 18:18

Re: Information for people from Sweden

Post by X-member » Tue 12 Feb 2019 13:49

Kommentar hittad på svenska Borrelia- och TBE-föreningens sida på facebook:
Med våren så «kommer» også Flått. Blir du syk av et Flåttbitt (Fästing) er det ingen behandling å få i Norge, ei heller i Sverige/Danmark eller Finland. Så sørg for å beskytte deg mot å bli stukket.
Allvarligt talat, är det verkligen sådant här dravel som man vill ha och sprida i den svenska föreningen? Se även föregående svar i detta ämne.

Ps! Enbart i Sverige så diagnosticeras och behandlas ca 40 000 (Obs!) borreliafall varje år av svenska läkare, vilket denna person tydligen inte har minsta susning om. Jag antar att Borrelia- och TBE-föreningen inte ens informerar om sådant. Ds.

Tillägg senare:

Jag kollade nu upp om Borrelia- och TBE-föreningen möjligen hade upptäckt dravlet ovan och tagit bort kommentaren. Och det hade dom inte gjort, utan dom hade (hör och häpna!) istället klickat "gilla" på den. Suck!

Post Reply